Válasz az Origónak a fórumunkról

Válasz az Origónak a fórumunkról

Az Origó újságírója, a volt fidelitasos, immár belpolitikai hírekről tudósító Both Hunor beszámolt a november 27-i lakossági fórumunkról, melyet Kádár Barnabás XII. kerületi jelölttársammal tartottunk.

Mi nagyon meg voltunk elégedve az eredménnyel: körülbelül ötven résztvevő rengeteg kérdést tett fel nekünk az adópolitikánktól kezdve az alkotmányosság helyreállításán át az új Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térig bezárólag.

Both Hunornak szíve joga, hogy azt írjon az eseményről, amit gondol; hazugságot azonban nem terjeszthet következmények nélkül. Újságíró Propagandista barátunk ezt írta:

Ilyen természetesen nem történt.

Történetesen nálam vannak az aláírt kampányívek, melyek alapján potenciálisan több ember is tanúsíthatja, hogy semmiféle nyomást nem gyakoroltunk a jelenlévőkre, hogy a civil kampányunkat támogassák. Mint minden aláíróhelyen, itt is elmondták a kollégáim, hogy mi az aláírásgyűjtés célja, és felhívták a választópolgárok figyelmét arra, hogy csak az írja alá, akinél van lakcímkártya, egyetért a céllal és még máshol nem írta alá. Semmilyen adatot nem gyűjtöttünk a jelenlévőkről, viszont az, aki egyetértett a kampányunk céljaival, aláírhatta az íveket a fórum előtt és után. A fórum alatt biztonságos helyen tároltuk az íveket.

Amúgy teljesen abszurd az az érvelés, amely azt sugallja, hogy az aláírásért ígért “előny” a fórumunk meghallgatása lett volna. Egy felnőtt magyar állampolgár el tudja dönteni, hogy szabad akaratából aláírja-e egy ellenzéki párt népszavazási kezdeményezését. Általában ezt akkor teszi, ha egyetért a kezdeményezés céljaival, vagy ki akarja fejezni a NER-rel szembeni ellenérzését. Mivel sor alakult ki az aláírópultnál, feltételezem, hogy többen is voltak, akik ebbe a két kategóriába estek.

Épp tegnap olvastam Matthew D’Ancona Post Truth című könyvét, amely a posztmodern világunkban kialakult erkölcsi relativizmusról értekezik az igazság és a fake news viszonyrendszerében.

Az igazság itt elég egyértelmű: magyar választópolgárok szabad akaratukból aláírtak egy olyan ellenzéki kezdeményezést, mellyel egyetértettek. Amit Both Hunor állít, egyszerű hazugság egy elnyomó rendszer állami hirdetésekből fenntartott propagandamédiájának zsoldjában. A kérdés, hogy egyszerű választópolgárként mit tehetünk a propaganda posztmodern hazugságai ellen?

A választ nem akarom ellőni, de hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

0 Comments